Одним із незамінних атрибутів на кухні є дошка для нарізання. При виборі цього виробу варто звернути увагу на розмір, вагу, міцність, дизайн та матеріал виготовлення.
Для домашніх цілей краще придбати набір із чотирьох дощок, для професійних кухонь – не менше 12.
1. Розмір
Виріб має бути такого розміру, щоб його було зручно використовувати. Робоча поверхня повинна дозволяти розміщувати усі продукти. Для м'яса та риби стандартним розміром є 50*35 см, для овочів – 35*25 см, для зелені – 20*15 см.
2. Матеріал
Сьогодні у продажу можна зустріти обробні дошки із пластику, дерева, скла, а також натурального каменю.
Дошки з дерева є класичним варіантом. Відрізняються вони доступною вартістю та невеликою вагою, проте не довговічні у використанні та мають обмежений дизайн.
Дошки із пластику мають доступну вартість та широкий асортимент, можуть відрізнятися кольором та формою. Такі вироби мають невелику вагу, прості у догляді, довговічні. Увага! При їх використанні невелика кількість пластику все-таки потрапляє в їжу, що може згодом негативно вплинути на організм людини, незважаючи на склад товару.
Дошки зі скла та каменю мають стильний зовнішній вигляд, відрізняються високим ступенем стійкості до вологи та високих температур. Такі вироби мають значну вагу і здатні пошкодити ріжучу частину ножа.
Вироби із пластику та скла можна мити звичайним миючим засобом або в посудомийних машинах. Дерев'яні дошки слід мити гарячою водою.
Зберігати дошки краще в підвішеному стані.
Придбати обробні дошки оптом можна в інтернет-магазині «Color IT». На сайті представлений широкий асортимент якісних товарів для кухні та будинку за оптовими цінами. Доставка замовлень здійснюється по всій території України.